Το «Omotrives» προερχόμενο εξ ολοκλήρου από την παραγωγή του ενιαίου οικογενειακού ελαιώνα, κρατά στη γεύση και το άρωμά του τα γήινα χαρακτηριστικά του τόπου του. Κάτω από άριστες συνθήκες παραγωγής και αποθήκευσης, καθώς ο διαρκής έλεγχος σε όλη τη διαδρομή του καρπού από το δέντρο ως την τυποποίηση και εμφιάλωση, διατηρούν στο ακέραιο τα ευεργετικά του στοιχεία, χαρίζοντας στον καταναλωτή ένα προϊόν με υψηλή διατροφική αξία.
Ο ελαιώνας καλλιεργείται με παραδοσιακά μέσα. Εδώ και δεκαετίες διατηρούμε τον παραδοσιακό τρόπο συλλογής και ελαιοποίησης που μας δίδαξαν οι παππούδες μας. Γνώσεις που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά και οι οποίες εξασφαλίζουν ότι κάθε χρονιά θα έχουμε καλή σοδιά και λάδι εξαιρετικής ποιότητας.
Για εμάς, όπως παλιά, το μάζεμα της ελιάς είναι μια γιορτή που φέρνει κοντά συγγενείς και φίλους. Μια διαδικασία ιερή, γεμάτη παράδοση και ιστορία που χάνεται στο βάθος των αιώνων, αλλά και επίπονη, αφού γίνεται με τα χέρια. Μόχθος που μας αποζημιώνει όμως με ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Τα δέντρα «καρπολογούνται». Οι ελιές συλλέγονται με το χέρι, με τον παραδοσιακό τρόπο, για να μην τραυματίζεται ο καρπός και το δέντρο. Στη συνέχεια οδηγούνται σε πιστοποιημένο τοπικό ελαιοτριβείο όπου συνθλίβονται εν ψυχρώ, βγάζοντας το πολύτιμο απόσταγμά τους. Καθ’ όλη τη διαδικασία, η θερμοκρασία επεξεργασίας δεν ξεπερνά τους 27ο Κελσίου διατηρώντας αναλλοίωτα τα αρώματα στο ελαιολάδό μας. Η ελαιοποίηση γίνεται άμεσα σε 24 ώρες μετά τη συγκομιδή. Έτσι επιτυγχάνεται η χαμηλή οξύτητα, που χαρακτηρίζει το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Το λάδι φυλάσσεται σε δροσερό μέρος χωρίς ήλιο, σε θερμοκρασία που δεν ξεπερνά τους 17 βαθμούς.
Συσκευάζεται σε καλαίσθητες γυάλινες φιάλες των 250ml, 500ml & 750 ml και σε περιορισμένες ποσότητες.